2013 Nissan Leaf

2013 Nissan Leaf

10 Nisan 2013 0 Yazar: yasar akyildiz

Nissan Leaf herhangi bir golf  arabası olmamakla beraber ortalama benzinli araba büyüklüğündeki araçlar gibi hızlanma ve ivmelenme  özelliklerine sahiptir.

Araba dört yetişkin(kısa mesafeler için beş olabilir) taşıma kapasitesine sahip olup iyi bir bagaj hacmine de sahiptir. Kısacası, Leaf  batarya şarj durumuna dikkat ettiğiniz sürece benzinli araç sürer gibi güven ile kullanabileceğiniz biçimde tasarlanmıştır. jant kapakları ile birilikte 16 inç çelik jantları baz modellerinde bulunmaktadır. Diğer jant modellerinde ise alaşımlı jant yelpazesi geniş tutulmuş.
80kw(107 BG) elektrik motoru , 24kw-sa lityum batarya ile beslenmektedir. 281 Nm dönme momentine sahip olan araç 60 km/sa hızına 10 sn içinde ulaşma yetisine sahip olup ve maksimum hızı saatte 145 km’dir. Elektrikle çalışan bir araba için tatminkar değerler. 24 kw-sa’lik şarj aleti ile 20 saatte tam dolum sağlanıyor (standart ev prizlerinde yaklaşık değerler) 240 voltluk ileri home-şarj istasyon seçeneğinde ise 6,6 kwlık şarj cihazı ile 4 saate yakın bir sürede tam olarak dolmaktadır. Önceki 3.3-kW şarj cihazlarında 10 saat limiti olduğunu hatırlatıp 2011 den 2013 ‘e gelişen hızlı dolum göze çarpıyor. Leaf‘in içinde akıllı telefon aplikasyonları mevcut olup kilimatik değerler ile ya da trafiğin yoğun olmadığı yerleri öğrenebilme seçeneği sunuluyor. elektronik ekranından şarj-batarya durumunu görebilir herhangi bir aksilikte sürücünün gelen ses-görüntü uyarıları ile oluşabilecek kazaların en aza indirgenmesi amaçlanmıştır.
117 km e kadar dayanabilen bu araç soğuk hava koşulları ve yüksek hızda kullanım gibi nedenlerden ötürü %33’e kadar bu değer düşebilmektedir.

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter

Related Images: