2014 Honda Accord Hibrid Duyuruldu

2014 Honda Accord Hibrid Duyuruldu

27 Kasım 2012 0 Yazar: ElektrikliOto

2013 Accord’un duyurulmasından sonra Japon üretici şimdi de aracın 2014 model hibrid versiyonunu duyurdu.

Orta üst sınıfın başarılı temsilcilerinden olan Accord’un hibrid versiyonunda tamamen yenilenmiş bir sisteme yer verilmiş. Araçta görev yapan elektrikli motor 16-24 km arasında bir menzile sahip. Sürücünün daha fazla güce ihtiyaç duyması veya elektrikli motorun gücünün azalması durumunda içten yanmalı motor devreye giriyor ve elektrikli motora fazladan güç yolluyor.

Elektrikli motorun şarjının tamamen bitmesi durumunda ise içten yanmalı motor devreye giriyor ve elektrikli motor fren enerjisinin geri kazanarak şarj olmaya başlıyor. Honda’nın belirttiğine göre hibrid sistemin verimliliği normal bir motorun 2.35 L/100 km tüketmesi eş değerinde.

Açıklanan verilere göre hibrit sistem ve 2 litrelik içten yanmalı motorun toplam gücü 196 beygir.

Belirtilenlere göre bu araç tek donanım seçeneğinde piyasaya sunulacak. Bu donanım seviyesindeki standart ekipman, piyasada bulunan en üst donanım seviyesindeki Accord ile eşit seviyede.
Honda arka tamponu ve kaputu alüminyumdan üretmiş. Bunlara ek olarak özel tasarlanan gövde parçaları aerodinamiyi en üst seviyeye çıkarmak üzere eklenmiş.

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter

Related Images: