2011 yılının en iyi elektrikli araçları

2011 yılının en iyi elektrikli araçları

29 Mart 2011 0 Yazar: ElektrikliOto

Petrol fiyatlarının oldukça fazla arttığı günümüzde birçok araç sahibi elektrikli araçları dört gözle bekliyor. 2011 yılının en popüler 10 elektrikli aracını görmek ister misiniz?

Öncelikle Amerika ve Avrupa pazarında piyasa sürülecek elektrikli araçlar yılsonuna doğru ve yeni yılın başlarında da Türkiye’de satışa çıkacak. Bizde siler için 2011 yılı içerisinde piyasaya sürülecek elektrikli araçlardan en popüler 10 tanesini teknoloji sitesi ShiftDelete.Net ekibi araştırdı.

Geleceğin otomobil teknolojisi olarak bilinen elektrikli araçlar özel piller sayesinde benzine gerek kalmadan yolculuk yapabilecek. Günümzde kullanılan hibrit araçlar ise elektrikli motora destek veren benzinli teknolojiye sahip. İşte bu yılın öne çıkan araçları…

Chevrolet Volt

2011 yılının sonlarına doğru piyasaya sürülecek olan Chevrolet Volt, E-REV adı verilen bir teknolojiyle üretilmiş. E-REV’in tükçe anlamı “Uzun Menzilli Elektrikli Araç” demek. Araç üzerinde 16 kWh, “T” şekilli lityum-iyon akü bulunuyor. Bu yeni tarz akü elektrikli motorunun birincil derecedki enerji kaynağı.

Volt’un üzerindeki Akü ile sadece 60 km gidebiliyorsunuz. Eğer akü’nün enerjisi biterse Volt’un ikinci motoru devreye giriyor. Bu motor benzin veya E85 Etanol ile çalışıyor ve akünün şarj edilmesi için kullanılıyor. Yani ek motor tekerleklere güç iletmiyor.

En İyi 10 Otomobilin Karşılaştırmasını Görmek İçin Tıklayın

Chevrolet Volt’u 230 voltluk bir güç çıkışına bağlayarak 3 saatten daha kısa bir sürede tamamen şarj edebiliyorsunuz. Volt’un elektrikli motoru 150 beygir gücünde ve saatte 161 km hız yapabiliyor. Volt’un 0’la 100 km arasındaki hızlanma süresiyse yaklaşık 8,5 saniye. Bu değer benizli araçlara nazaran oldukça iyi.

Nissan Leaf

Nissan Leaf batarya olarak 90kWh’dan fazla güç üretme kapasitesine sahip inceltilmiş lamine lithium-ion pil kullanıyor. Aracın elektrikli motoru 80kW motor gücü ve 280Nm tork üretimine sahip. Tam şarj ile 160km’den fazla yol menziline sahip olan Leaf, hızlı şarj etme özelliği ile de 30 dakikadan daha kısa bir sürede %80’lik verimlilikte şarj olabiliyor.

Nissan Leaf’in Amerika’da ki satış fiyatı 32,780 dolardan başlıyor veya araca haftalık 349 dolar ödeme ile sahip olabiliyorsunuz. Beş kapılı aracın beş kişilik koltuk takımı bulunuyor.

Ford Focus Electric


Ford markasının elektrikli araç çözümünün adı ise Focus Electric. Bu aracın tek vitesi bulunuyor. Tek vitesli olduğu için araç çok kısa sürelerde hızlanabiliyor. Otomobil’in üzerindeki pil 240 volt ile 3 ila 4 saat arasında tam olarak şarj olabiliyor. Bir tam dolum ile 160 KM’ye yakın yol yapabilen aracın azami hızı ise 136 km.

Ford elektrikli araç kullanıcılarına da güzel birkaç uygulama sunuyor. Eğer bu araca sahip olacaksanız MyFord uygulamasını cep telefonunuza yükleyebilirsiniz. Bu uygulama sayesin aracın pil durumundan tutunda kapı ve çalışma durumu hakkında birçok bilgiye sahip olabiliyorsunuz.

Tesla

Tesla marka elektrikli araçlardan bugüne kadar 1000 tane satılmış durumda. Bu araçların hepsi Amerika yollarında kullanılıyor. Tesla’nın Model S adını verdiği aracı 57,400 dolardan Amerika’da satışta.

100 km hıza sadece 4 saniyede ulaşan bu elektrikli aracın 450 kilogramlık lityum iyon pilleri yaklaşık 250 beygir güç üretmek için kullanılıyor. Aracın azami hızı ise 210 kilometre.

En İyi 10 Otomobilin Karşılaştırmasını Görmek İçin Tıklayın

(ShiftDelete.Net)

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter

Related Images: